+420 724 593 660
+420 602 255 670
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pegas Tour
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Víza do Běloruska

 

Pětidenní bezvízový pobyt


S účinností od 12. února 2017 ruší Bělorusko vízovou povinnost pro občany 80 zemí včetně všech členských států Evropské unie a České republiky, kteří přicestují do Běloruska přes Národní letiště Minsk (kromě letů z Ruska). Pobyt bez víza nesmí přesáhnout dobu 5 dnů , což odpovídá maximální povolené délce pobytu cizinců v Bělorusku bez registrace. Nyní bude možné cestovat do Běloruska bez víza na dobu 5 dnů.
Pro bezvízový vjezd do Běloruska je třeba mít platný cestovní doklad, finanční prostředky ve výši 46 rublů/23 EUR (k 01.01.2017) na den pobytu a cestovní zdravotní pojištění s minimálním plněním 10 tis. EUR platné na území Běloruska.
Uvedené opatření se nevztahuje na držitele diplomatických a služebních pasů.

Nadále platí:
Pro občany EU vč. České republiky platí při cestách nad 5 dnů do Republiky Bělarus vízová povinnost.

Aktuální stav na bělorusko-ruských hraničních přechodech:

Velvyslanectví České republiky v Běloruské republice důrazně upozorňuje, že ruská strana neumožňuje cizím státním příslušníkům vstup na území Ruské federace pozemní cestou
(vlakem, autobusem, osobním autem či pěšky) přes bělorusko-ruskou hranici. Pro cizince je tak jedinou možností pro přímou cestu z Běloruska do Ruské federace letecké spojení z Národního letiště Minsk.

Pozemní cestou pak může cizí státní příslušník cestovat z Běloruska na území Ruské federace pouze přes území sousední Ukrajiny či Lotyšské republiky (případně přes území Polské republiky či Litevské republiky v případě cesty do Kaliningradské oblasti Ruské federace).
Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v aplikaci DROZD.


Potřebné dokumenty pro turistické vízum do Běloruska:


  • cestovní pas platný min. 3 měsíce po návratu
  • 1x vyplněný formulář pro vízum do Běloruska – musí být vyplněn oboustranně
  • 1x foto pasového formátu
  • zvací dopis pro vízum do Běloruska nebo turistický voucher od Běloruské cestovní kanceláře akreditované Ministerstvem vnitra nebo OVĚŘENOU
  • rezervaci ubytování (ověřený voucher vydaný a podepsaný hotelem v Bělorusku-rezervace Booking com neplatí)
  • kopii cestovního pojištění s územní platností Bělorusko a min. plněním 10000 Eur

Potřebné dokumenty pro služební vízum do Běloruska:


  • cestovní pas platný min. 3 měsíce po návratu, nutná volná dvoustránka pro vízum do Běloruska
  • 1x vyplněný formulář pro vízum do Běloruska (musí být vyplněn oboustranně) – formulář ke stažení
  • 1x foto pasového formátu
  • zvací dopis pro vízum do Běloruska od partnerské firmy v Bělorusku – na hlavičkovém papíře, musí mít registrační číslo, razítko firmy s podpisem, jméno zvané osoby, rok narození, číslo pasu, občanství, funkce a účel cesty, termín návštěvy, závazky zvoucí strany nebo u cest do 30 dnů stačí do formuláře uvést všechny požadované informace o navštěvované firmě.
  • u víz do Běloruska delších než 1 měsíc musí být doložen speciální formulář pro vízum do Běloruska, který vyplní zvoucí firma – tzv. Chodatajstvo
  • kopii cestovního pojištění s územní platností Bělorusko a min. plněním 10000 Eur

Žádost o vízum nelze podat v případě, že je v pase ještě platné vízum.

Maximální platnost víza do Běloruska je 3 měsíce, maximální délka pobytu v Bělorusku během 1 roku jsou 3 měsíce (tzn. že pokud cestující během 1 roku navštívil Bělorusko a strávil tam již 3 měsíce, ve stejném roce nesmí již do Běloruska cestovat). Jinak se musí osobně v Bělorusku obrátit na Ministerstvo vnitra a zažádat o povolení k pobytu.

Dokumenty ke stažení:


Klient je povinen:


  1. uhradit poplatek za víza ihned po doručení všech potřebných dokladů pro vyřízení Vaší žádosti. Platba může být uskutečněna v hotovosti nebo vkladem na náš účet u UniCredit bank č. 2113163980/2700 u firem i na fakturu.
  2. IHNED po obdržení vstupního víza provést kontrolu správnosti údajů (číslo pasu, národnost, pohlaví, druh a platnost víza, atd.). Na pozdější upozornění nebude brán zřetel.

Důležité doplňující vízové informace:

a) Všechny dokumenty potřebné k podání žádosti o vízum do Ruské federace je nutné doručit či zaslat (poštou doporučeně, EMS, DHL, kurýrem) na adresu: Pegas Tour – 4. patro , office 1, Revoluční, 724/7 Praha 1-Staré Město, 110 00 minimálně jeden den před předpokládaným podáním.

724/7 Praha 1-Staré Město, 110 00 minimálně jeden den před předpokládaným podáním žádosti o vízum. Cestovní doklad si následně můžete vyzvednout v naší kanceláři osobně nebo v zastoupení nebo Vám jej můžeme zaslat cenným psaním. Službu EMS, DHL anebo kurýra si hradí klient.

b) Falešné dokumenty a dotazníky s nepravdivými údaji budou mít za následek zamítnutí žádosti o vízum nebo i zákaz vjezdu do ZEMĚ. Udělení víza plně záleží na rozhodnutí konzulátu. V případě zamítnutí udělení víza konzulárním úřadem jsou všechny konzulární i servisní poplatky nevratné.

c) Ceny pro občany ze zemí EU, včetně tzv. třetích zemí se mohou lišit v návaznosti na výši konzulárního poplatku. Pro více informací nás kontaktujte, prosím.
 
 
 

Dokumenty ke stažení

 

Potřebujete více informací? Napište nám.