Pegas Tour

+420 724 593 660
+420 602 255 670

Víza do Ruské federace

Pro vyřízení Vaší žádosti potřebujeme:

  1. Originál cestovního pasu platný min. 6 měsíců po skončení platnosti nově uděleného víza. Pas musí mít nejméně jednu volnou dvojstránku, tzn. bez jakýchkoliv razítek nebo víz.
  2. 1x barevná průkazová fotografie o rozměru 35 mm x 45 mm na bílém pozadí se zřetelným zobrazením obličeje žadatele v předním čelním pohledu, bez tmavých brýlí a pokrývky hlavy.Foto nesmí být starší více než 6 měsíců.
  3. Kopii smlouvy o cestovním pojištění (dále jen CP) platné pro území Ruské federace.

V případě jednovstupového i dvouvstupového víza je NUTNÉ doložit tuto kopii pro celou dobu platnosti víza. U vícevstupového víza je možné doložit kopii smlouvy o CP pro první vstup.

CP musí obsahovat jméno a příjmení pojištěné osoby, datum narození, číslo smlouvy, lhůtu platnosti a také územní platnost (pro celý svět nebo Ruskou federaci). V případě CP k platebním kartám je nutné doložit kopii přední strany karty a také potvrzení z dané banky, že je k platební kartě sjednáno cestovní pojištění. V případě rámcové firemní smlouvy je třeba doložit potvrzení od zaměstnavatele, že CP se vztahuje i na danou osobu.

  1. 1x vízová anketa = vízový formulář  v požadovaném ruském nebo anglickém jazyce vyplníme za Vás.
  2. Kopii dvojstránky cestovního pasu s fotografií

Registrace v Ruské federaci:

Podle zákona o pobytu cizinců na území Ruska je bezpodmínečně nutné, aby se cizinec při pobytu delším jak 7 pracovních dnů zaregistroval. Registrační povinnost má vždy přijímající organizace, osoba či ubytovací zařízení v Rusku. Pokud bydlíte např. v hotelu, registraci za Vás plní hotel. Pokud bydlíte u soukromé osoby, zaregistrovat Vás musí tato osoba nebo oprávněná k tomu zvoucí společnost. Registrace je dokument oznamující příjezd cizince na místo pobytu. Vyplněním příslušného formuláře na ruské poště (a zaplacením poplatku) je splněna povinnost registrace. Navrácená spodní část potvrzeného formuláře je toho důkazem. Doba pobytu na území Ruské federace nesmí u všech druhů víz, s výjimkou pracovních a studijních, přesáhnout 90 dní během půl roku (180 dnů).


Dokumenty ke stažení:


Vízový formulář na Visa.kdmid.ru v požadovaném ruském nebo anglickém jazyce vyplníme za Vás.

Klient je povinen:

  1. uhradit poplatek za víza ihned po doručení všech potřebných dokladů pro vyřízení Vaší žádosti. Platba může být uskutečněna v hotovosti nebo vkladem na  náš účet u UniCredit bank č. 2113163980/2700  u firem i na fakturu.
  2. IHNED po obdržení vstupního víza provést kontrolu správnosti údajů (číslo pasu, národnost, pohlaví, druh a platnost víza, atd.). Na pozdější upozornění nebude brán zřetel.

Důležité doplňující vízové informace:

a) Všechny dokumenty potřebné k podání žádosti o vízum do Ruské federace je nutné doručit či zaslat (poštou doporučeně, EMS, DHL, kurýrem) na adresu: Pegas Tour – 4. patro , office 1, Revoluční, 724/7 Praha 1-Staré Město, 110 00 minimálně jeden den před předpokládaným podáním.

b) Falešné dokumenty a dotazníky s nepravdivými údaji budou mít za následek zamítnutí žádosti o vízum nebo i zákaz vjezdu do ZEMĚ. Udělení víza plně záleží na rozhodnutí konzulátu.  V případě zamítnutí udělení víza konzulárním úřadem jsou všechny konzulární i servisní poplatky nevratné.

c) Ceny pro občany ze zemí EU, včetně tzv. třetích zemí se mohou lišit v návaznosti na výši konzulárního poplatku. Pro více informací nás kontaktujte, prosím.

Objednat online