Pegas Tour

+420 724 593 660
+420 602 255 670

Víza do Indie

Pokud plánujete cestu do Indie, budete potřebovat platné vízum, které vystavuje konzulární oddělení Velvyslanectví Indie v Praze. Cizinec musí mít pro získání víza nejméně 2 roky trvalý pobyt v České republice.

Business vízum:

Pozor: platnost  uděleného víza závisí na uvážení konzulárního úředníka; doba platnosti se řídí především rezervací letenky; vízum již není udělováno automaticky s platností 6 měsíců;zvací dopis není při žádosti o vízum rozhodujícím dokumentem(ve vztahu k délce platnosti víza a počtu vstupů)

  • 1x kopie datové stránky cestovního pasu
  • 1x vyplněný on-line formulář  :
  • https://indianvisaonline.gov.in/visa/
  • https://indianvisaonline.gov.in/visa/VisaEnquiry.jsp

Podepsat pod fotografií a na konci. Při vyplňování formuláře prosím vždy uveďte jako předpokládanou délku pobytu 6 měsíců.

Při vyplňování online žádosti je nutno do systému nahrát sken právě té fotografie, kterou později přiložíte k vytištěné verzi žádosti

  • 1x vyplněný formulář doplňující žádost o business vízum ( viz níže)
  • 1 x fotografie ve formátu 50mm x 50mm – fotografie musí mít bílé pozadí!
  • rezervace zpáteční letenky
  • zvací dopis (adresovaný ambasádě)
  • originál vysílacího dopisu v anglickém jazyce*/ ** – adresovaný ambasádě

Cizinci potřebují k žádosti doložit trvalý nebo dlouhodobý pobyt v České republice  –   minimálně 2 roky.

Náležitosti vysílacího dopisu:  musí být vydán společností na hlavičkovém papíře a adresován Velvyslanectví Indické republiky v Praze  – obsah vysílacího dopisu:

  • informace o žadateli: jméno, pohlaví, datum narození, státní příslušnost (občanství), číslo pasu, informace od kdy a jak dlouho ve společnosti žadatel pracuje
  • informace o návštěvě žadatele: účel návštěvy, časové rozmezí návštěvy, místo návštěvy;
  • informace o zvoucí organizaci: název zvoucí organizace nebo společnosti, telefonní číslo, adresa

**upozornění: v případě vydání vysílacího dopisu společností, která nemá sídlo (ani pobočku) v ČR, je zapotřebí podat žádost o vízum na indické ambasádě ve státě sídla společnosti


Konferenční vízum

Vízum udělované návštěvníkům konferencí.

  • požadavky k vyřízení viz business vízum

Navíc nutno předložit:

  • political clearance from ministry of home affairs
  • political clearance from ministry of external affairs

Oba dokumenty musí mít pořadatel konference k dispozici; stačí předložit formou kvalitního skenu.

Orientační doba vyřízení víza: 2 týdny

Platnost víza: až 6 měsíců od data udělení víza

Objednat online